top of page

Anar

ANAR JE ZDRUŽENJE LJUDI IN ZA LJUDI, KI ŽELIJO USTVARJATI PROSTORE TELESNO ORIENTIRANEGA UČENJA, KJER GOVORI TELO - POGOVOR PRISLUHNE.

*pristop*

V tem trenutku največ pozornosti namenjam učenju intimnosti in spolnosti. Manj me zanimajo normativni okvirji kako bi ju morali živeti, ampak bolj kako jo vsak posameznik posebej dejansko živi in jo želi živeti.

Zanimajo nas konteksti v katerih se človek giblje in iskanje osebnih resnic znotraj njih.

 

Podpreti vas želim v učenju tistega, po čemer hrepenite vi sami. Zato procesa učenja ne ustvarjam za vas, ampak skupaj z vami. Verjamem, da vsak najbolje pozna svoje telo, saj že od rojstva prebiva v njem. Z malce vodenja učenje hitro steče...

 

Pristop dela v največji meri iz mojega osebnega izkustva, to pa ja podprto z dvema precej sorodnima strokama:

Sexological Bodywork in Socialna pedagogika.

Preberite si več o etičnih načelih pristopa:

Profesionalna etika

VODJA ANARA

Milka Podobnik

projects.
contact.
about.

Spolnost je užitek in je več kot užitek. Je ogledalo, je prisluškovanje vase. ​Je ena izmed mnogoterih poti do naših ključnih vprašanj, konfliktov, globokih hrepenenj in spoznanj.

Način kako jo živimo, se odslikava v načinu kako živimo svojo vsakdanjost - sebe. Spolnost nosi potenical za preobražanje in odpiranje sebe v avtentičnost, celost in resničnost.​

Prostor telesno orientiranega učenja spolnosti.

Zavestno usmerjeno delo s telesom, umom, čustvi.

Delavnice

(s)polnost

Na prvem ciklu delavnic posvečamo pozornost učenju prejemanja in dajanja dotika, spoznavamo pomen ljubljenja s samim seboj za spolnost širše, krepimo medenično dno, ugotavljamo kaj za nas na telesni ravni pomeni soglasje in se učimo kako se v spolnosti lahko podpremo z dihanjem, glasom in gibanjem.

sPOLNOST je odprta za vse, ki si želite učenja v spolnosti. Zajema cikel 6ih delavnic; učenje ne zajema golote.  

​​(m)polnost

Teme, ki smo jih odpirali v prvem ciklu, nadgradimo z direktnim delom na telesu. Raziskujemo potencial, ki ga v sebi nosi sram, učimo se tehnik s katerimi si lahko naslavljamo posamezne teme v spolnosti ali pa popestritev partnerske spolnosti.    

mPOLNOST je primerna za vse, ki se čutite pripravljeni za direktno delo s telesom. Cikel je sestavljen iz 6ih delavnic.

 

*Drugo

V veselje so mi tematska predavanja, rada predajam znanje tudi skupinam, ki jih povezuje skupna izkušnje. Do sedaj sem se najpogosteje srečevala z mladim ter s slepim in slabovidnim.

 

INDIVIDUALNO

 

Individualna srečanja ponujajo možnost naslavljanja osebnih tem na področju intimnosti in spolnosti. Učenje je prilagojeno vašim potrebam in željam. Če vas zanima več, pišite in se dogovorite za uvodni klic.

program.
bottom of page